Wednesday, March 4, 2015

Pojava Fejs-džentlmena

U skorašnje vreme se pojavila potpuno nova rasa šmokljana – Fejs džentlmeni (na dalje F.Dž.). Koji je cilj njihovog postojanja? Dolazak do svrša koji nije prouzrokovan njihovim rukama, naravno. Kroz istoriju čoveka, mnogi su pokušavali da dođu do kompromisa između rada koji je potrebno uložiti i maksimalne efikasnosti zarad postizanja ovog plemenitog cilja (što je dovelo do velikog uznapredovanja čovečanstva, zato danas imamo motorcangle). Pravo džentlmenstvo svakako jeste nastalo sa tim ciljem, ali je ubrzo preraslo u kod ponašanja i bivstvovanja, a sada se vraća nazad. Još od pojave crno-belih filmova u kojem muškarci u odelu otvaraju vrata devojci u letnjoj haljini, a ova izbalavi na džepni sat i odraz uglađene kuloće na bori koju formira jebački osmeh, džentlmenstvo postaje deo globalne muške kulture i muškarci su se većinom tripovali na dotično, sve do pojave jolo-svag govana, nakon čega su žene počele da jauču kako nema više ko da im otvara vrata i izvlači stolice, jadne one. E, tu na scenu stupa F.Dž. ON je video postove uobraženih fulja na fezbucima, on je čuo njihov jauk za manirima pravog muškarca, koji se prenosi kroz vetar i Tviter poput Huba-Buba mirisne note prenaprskanog 1 Miliona, ON ZNA šta čini da ženci poteče bala sa usmine i on se ne libi da podeli fotografiju lika u crnom odelu koji stoji pored nekog zajebanog Audija.
Mala, je l ti ćale terorista

Znano je da su muškarci, realno, bolidi do tipa 25, a posle već počinju da se dovode u red. Šta je, međutim, sa onima koje trudna riba nije navukla na brak (to jest, njen ćale sa karabinom)? Tada na površinu ispliva onaj F.Dž. u drugoj fazi, koji balavi za damama u pokušaju(čitaj: udavačama) i lajkuje statuse tipa „Znam da boli devojko, ali digni glavu, samo ponosno, damski“, koji se nalaze između trejlera za 50 jebenih nijansi jebene sive (Terajte se u Honduras više jebao vas BDSM, lečite seksualnu isfrustriranost na Pornhubu, manje je sramota) i samo još jedne u nizu šablonske pregej sranje pesme nekog Amadeus Fantastic Lexington Željko Medenica Benda. Da, tu negde je i klip gde oni klinci pričaju kako ne treba da bijemo žene. SOJ OMBRE! No, da se vratimo F.Dž. Skupio je za sako, crn, fin, Montobene, i tu počinje društveni parazitizam. Tišina iz divljozapadnovskih filmova prekriva tamu sobe dok se željno iščekuju notifikacije. BUM, komentar: „Gospodin čovek“. BUM, još jedan:“Brat moj lepi <3” BUM: „Gospodski :)“. Tako se hrani ego potkopan nejebicom i bubuljicama u 3. razredu ekonomsko-tehničarskog smera potencijalnog silovatelja za desetak godina. Nije do pojedinca. Do društva je koje ih stvara i podržava.
Čemu, uopšte, potreba za Fjes-džentlmenisanjem? Da smo toliko bedni – jesmo, slušamo Vivaldija dok razmišljamo o bankama. Da smo stvorili podlogu za osmišljavanje novog načina za dolazak do pažnje – jesmo, ne može svako da ima biceps ili da razume Hegela. Da imamo umobolno društvo koje vapi za novim načinom samoporomocije – imamo. Okej, ipak kapiram odakle likovi sa automobilima koje nikada neće moći da priušte na kaveru.
Putniče, kada stigneš u Spartu, reci im da smo kreteni.

No comments:

Post a Comment